zondag 27 april 2014

Prijs occasion bepalen

De prijs van de auto bepaalt u als laatste want het heeft weinig zin om voor een auto die u toch niet wilt kopen over de prijs te gaan onderhandelen.

Kijk vooraf op marktplaats , autotrader e.d. wat de prijs van vergelijkbare auto's is. De vraagprijs moet daar ergens in de buurt zitten.
Wees vooral voorzichtig bij een veel te lage vraagprijs. Laat maar staan die auto.

Geen kletspraatjes verkopen, geen kopersgedrag, geen haast, Wees eerlijk! Laat niet merken dat u juist deze auto wilt hebben. Dat noemt men "kopersgedrag". De kans dat u de prijs een beetje omlaag krijgt neemt dan behoorlijk af. Vertel wel dat u meer auto's op het oog hebt, maar dat moet wel waar zijn, want de verkopers weten vaak beter dan u wat er aan vergelijkbare auto's in de buurt te koop is. Laat merken, of vertel gewoon dat u de tijd hebt en dat u de auto ook over een maandje ofzo nog kunt kopen.

Ga de auto niet afkraken, want de verkoper weet heus wel wat hij te koop aanbiedt en hij zal minder welwillend zijn om over de prijs te onderhandelen. Vertel wel dat u de auto wilt laten keuren bij de ANWB of bij een dealer in de buurt.